SD Worx wint HR Excellence Award als ‘Best Social, Administration & HR Support Services Company’

HR-dienstenleverancier SD Worx is uitgeroepen tot ‘Best Social, Administration & HR Support Services Company’. De HR Excellence Awards belonen HR- bedrijven die zich onderscheiden door innovatieve diensten en duidelijke toegevoegde waarde voor hun klanten: werkgevers uit de privé- en publieke sector. In totaal werden vijftien awards uitgereikt door een onafhankelijke professionele jury.

SD Worx behaalde de award ‘Best Social, Administration & HR Support Services Company’ met het project SportsPay. SportSpay is een gebruiksvriendelijke en innovatieve online toepassing waarmee sportclubs premies aan hun spelers en trainers correct uitbetalen en alle optimaliseringen fiscaal waterdicht toepassen.

Sterk vereenvoudigd en gedigitaliseerd

Een op drie amateur-sportclubs betaalt het grootste deel van zijn spelers- en trainersvergoedingen uit in het zwart, zo blijkt uit recent onderzoek van de KU Leuven en PXL Hasselt. Nochtans staan hierop hoge boetes, die soms het einde van de sportclub kunnen betekenen. SD Worx lanceerde daarom SportsPay, dat het hele administratieve proces sterk vereenvoudigt en digitaliseert. Met SportsPay worden de prestaties van de spelers ingevoerd, hun premies berekend, de bedrijfsvoorheffing geoptimaliseerd, de aangifte voor de bedrijfsvoorheffing geregeld en de premiebetalingen opgevolgd.

SK Grembergen, voetbalclub in Tweede Provinciale C, gebruikt SportsPay al. Penningmeester Garry De Wilde: “Toen SD Worx ons vorig jaar zijn nieuwe toepassing SportsPay kwam voorstellen, was ik meteen verkocht. Met deze gebruiksvriendelijke, realtime onlinetool krijgen we niet alleen onze premieberekening helemaal correct uitbetaald maar ook geoptimaliseerd. Met SportsPay besparen we ongeveer 60% op de verschuldigde bedrijfsvoorheffing. Wie het pakket goed doorneemt en grondig bekijkt wat het allemaal aanbiedt, ontdekt een soort van wetboek. Ondertussen hebben we een eerste volledig seizoen met SportsPay gewerkt. Ik zou het elke sportclub aanraden. We zijn wettelijk 100% in orde, onze premies zijn geoptimaliseerd en daarnaast is het gebruiksgemak een voordeel.”

Idee van de medewerkers

Het idee voor SportsPay ontstond in het kader van innovatiecampagne bij SD Worx. “Wij vroegen onze medewerkers na te denken over innovatieve oplossingen die uitblinken in eenvoud. Het directiecomité was meteen gewonnen voor SportsPay en gaf de bedenkers ervan de middelen om het idee concreet uit te werken als echte ondernemers. Zij hebben dit echt samen met de klant ontwikkeld, zodat het helemaal beantwoordt aan hun vragen. Intussen hebben we een Innovation Lab opgericht om nog meer dergelijke innovatieve projecten te ontwikkelen”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van SD Worx.

 

Beeldmateriaal

Een video rond de werking van de tool staat hier, een getuigenis staat hier.
Foto’s van de uitreiking staan hier.

Meer informatie?

Pieter Goetgebuer, Persverantwoordelijke SD Worx
T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73
pieter.goetgebuer@sdworx.com

 

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 3.600 medewerkers bedienen meer dan 60.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent maandelijks 4,15 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 31 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contacteer ons
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com