SD Worx stapt in Unbox

HR-dienstverlener SD Worx investeert in Unbox

Antwerpen/Brussel, Het bedrijf Unbox werd in september vorig jaar opgericht door BNP Paribas Fortis, USG People en Brandhome group. Unbox heeft als missie om arbeid af te stemmen op de veranderende samenleving. Het bedrijf ambieert om de groeiende kloof tussen ‘mensen mét werk en zonder tijd’ en ‘mensen zonder werk en mét tijd’ toe te rijden. Dit doet het bedrijf door te werken aan een doorgedreven personalisatie van opleiding en ontwikkeling, aanwerving en selectie, en nieuwe verloningmodellen. Op die manier draagt Unbox bij aan de hedendaagse uitdagingen van langer werken, duurzame mobiliteit, digitalisering en automatisering op de werkvloer, levenslang leren, knelpunt profielen... SD Worx wordt de vierde aandeelhouder en investeert hiermee in HR innovatie.

Bert Van Rompaey, voorzitter raad van bestuur Unbox:

“Elk van de partners binnen Unbox zijn met hun knowhow en competenties specialist binnen hun domein, leren van elkaar en versterken zo het aanbod. SD Worx is de schakel die nog ontbrak. Ze brengen heel wat expertise binnen. Hun inbreng, gecombineerd met de reeds aanwezige expertise binnen Unbox, zorgt voor nieuwe opportuniteiten.”

Steven Van Hoorebeke, ceo van SD Worx Group:

“We merken een individualisering van de relatie tussen werkgever en werknemer. Steeds meer wordt rekening gehouden met de werknemer als individu, kijk maar naar tijds- en plaatsonafhankelijk werken, flexibele verloning, de mogelijkheid om vakantie op te sparen, loopbaanbegeleiding, opleiding of andere zaken. Daarnaast concentreren almaar meer bedrijven zich op hun kerntaken. IT maar ook HR worden steeds vaker uitbesteed. Unbox speelt in op beide trends en is een one-stop-shop. Klanten hebben één aanspreekpunt voor hun HR-vragen. Zeker in het topsegment leeft dit sterk en daarom geloven we ook heel erg in dit concept.”


Steven Van Hoorebeke wordt bij Unbox lid van de raad van bestuur, waarvan Bert Van Rompaey (CHRO BNP Paribas Fortis) voorzitter is en waarin ook Christophe Petit (Country Director USG People) en Erik Saelens (CEO Brandhome group) zetelen. De secretaris van de raad van bestuur is Lewis Carrafiello. Roeland Van Dessel zal in de nabije toekomst de raad van bestuur vervoegen als onafhankelijk bestuurder.


Over Unbox
Unbox transformeert de samenwerking tussen bedrijven en werknemers. Het bedrijf begeleidt organisaties in het ontplooien van het ware potentieel van werknemers, door hen sterker te motiveren en hen zelf in controle te plaatsen. Sterk geëngageerde medewerkers zijn een competitief voordeel op lange termijn. Door de manier waarop we samen werken te veranderen, veranderen we de manier waarop we samen leven. Unbox Work, Unlock Life!


Sinds de lancering in September 2016 genereerde Unbox een omzet van meer dan 20 miljoen euro, en tekende het bedrijf contracten met enkele van de grootste werkgevers in België. Unbox heeft haar hoofdkantoor in Brussel.

Meer info op www.unbox.work

Contacteer ons
Geraldine Prévinaire Partner Unbox
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Geraldine Prévinaire Partner Unbox
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com