SD Worx pakt uit met positieve cijfers in markt onder druk

HR-dienstverlener SD Worx heeft zijn jaarresultaten voor 2014 bekendgemaakt. In 2014 groeide de omzet naar 262 miljoen euro, een stijging van 2,4%. De nettowinst steeg van 2,1 miljoen euro in 2013 naar 27 miljoen euro in 2014. Die sterke stijging heeft SD Worx onder meer te danken aan een groei van de operationele winst en gunstige financiële markten. Inzake loonberekeningen blijft het bedrijf marktleider in België, met maandelijks 936.500 loonberekeningen en 54.000 klanten.

SD Worx blijft de klant centraal zetten. Dat leidt tot groei, wat ruimte biedt om te investeren en te innoveren. SD Worx lanceerde een nieuwe strategie, die op drie pijlers steunt: klantenfocus, proactiviteit en partnerships. Die werpt duidelijk vruchten af. Met de kmo-divisie, bijvoorbeeld, goed voor meer dan 40.000 klanten in België, realiseerde het bedrijf  9% groei in een mature markt.

“Met de nieuwe strategie gooien we het roer niet resoluut om. In alles wat we doen, blijft de klant voorop staan. We luisteren naar wat onze klanten willen en stemmen ons aanbod erop af. Op basis van de juiste gegevens helpen we klanten hun loonbeleid te bepalen of signaleren we hen bijvoorbeeld als er abnormaal veel absenteïsme is. Tot slot investeren we in duurzame relaties met gespecialiseerde partners die de lat even hoog leggen als wij. Zo blijven we een topspeler in HR-dienstverlening met een breed HR-aanbod en stevige internationale ambities”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO SD Worx Groep.

Blijven groeien, lokaal en internationaal

In België ziet SD Worx nog groeipotentieel in de kmo-markt. Daarnaast wil het zijn dienstverlening bij bestaande klanten nog verbreden, bijvoorbeeld via consulting, outsourcing of HR-software. Ook wil het zijn verticale aanpak verder verfijnen. Zo heeft het vandaag al specifieke oplossingen voor sectoren zoals zorg en welzijn, retail en distributie of de overheid.

SD Worx wil ook internationaal verder groeien. In 2014 groeide de internationale divisie veel sterker dan gebudgetteerd. De kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland bedienen alles samen 54.710 klanten, goed voor 1.355.300 loonberekeningen. In april maakte SD Worx nog de samenwerking bekend met CTB in Nederland, waardoor het er zijn marktaandeel meer dan verdubbelt en een leidende positie inneemt in de bouwsector. SD Worx is daarnaast stichtend lid van de Payroll Services Alliance (PSA), die actief is in 28 landen. De hierbij aangesloten partners berekenen alles samen 5,8 miljoen lonen per maand.

“Zulke partnerships zijn heel erg belangrijk om bedrijven met internationale vestigingen te kunnen helpen. Dergelijke bedrijven zoeken voor hun loonberekening één dienstverlener met één contract over de verschillende landen heen. Het is dan ook onze ambitie om de PSA verder uit te breiden en de samenwerking nog intensiever te maken, zodat de klantenbasis van de hele PSA blijft groeien”, besluit Steven Van Hoorebeke.

Jaarverslag 2014

Bekijk het volledige jaarverslag 2014 van SD Worx hier.

Bekijk het verhaal van SD Worx in deze drieminutenvideo

Contacteer ons
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com