SD Worx noteert positieve jaarcijfers en zet internationale groei verder door

HR-dienstenverlener SD Worx heeft zijn jaarresultaten voor 2015 bekendgemaakt. In 2015 groeide de omzet van 262 miljoen euro naar 284 miljoen euro, een stijging van 7,53% op groepsniveau. De nettowinst steeg van 27 miljoen euro in 2014 naar 38 miljoen euro in 2015. Vorig jaar vierde SD Worx zijn 70-jarige bestaan en timmerde het verder aan de internationale groei.

In april 2015 bundelden SD Worx en softwarespecialist CTB Personele Systemen in Nederland hun krachten in een joint venture, om gezamenlijk de markt te benaderen onder de naam SD Worx. SD Worx verstevigde zo zijn positie als full-service aanbieder van payroll en HR in Nederland en daarbuiten.

In augustus verwelkomde SD Worx Ceridian, de op twee na grootste HR-speler in de Verenigde Staten, in de Payroll Services Alliance. Dit partnership opent de weg naar de Noord-Amerikaanse markt en ondersteunt het Dayforce-platform, het Human Capital Management-systeem van Ceridian.

De internationalisering houdt ook dit jaar aan: in maart 2016 nam SD Worx nog de Duitse HR-dienstverlener fidelis HR over. Daarmee werd SD Worx de tweede grootste payroll provider in Duitsland en verstevigde het zijn tweede positie op de Europese markt. Naast internationalisering definieert de bedrijfsstrategie resoluut digitalisering, sterke partnerships, data en customer experience als speerpunten.

Klant voorop

De klant centraal stellen blijft een constante in de dienstverlening van SD Worx. “Wij maken echt tijd vrij om naar onze klanten te luisteren, begrijpen wat zij nodig hebben en spelen daarop in met specifieke diensten en toepassingen. Niet andersom”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO SD Worx.

“Digitalisering, HR-outsourcing en internationalisering zijn de thema’s waar onze klanten mee bezig zijn. Met creatieve en innoverende ideeën maken wij het verschil. Dat werkt: zowel onze KMO- als onze Large Enterprises-divisie in België legden mooie groeicijfers voor. Onze Consulting-divisie zette met een aantal productinnovaties een stevige stap in de digitalisering van het aanbod. Het is door rendabele groei, binnen en buiten België, dat we kunnen blijven investeren in technologie en innovatie voor onze klanten, maar ook in personeel en expertise, binnen en buiten België.”

Jaarverslag 2015
Bekijk het volledige jaarverslag 2015 van SD Worx hier.

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.700 medewerkers bedienen meer dan 60.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand meer dan 2,35 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 31 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contacteer ons
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com