SD Worx neemt Duitse fidelis HR over

Antwerpen, De Belgische HR-dienstverlener SD Worx neemt het Duitse fidelis HR over. Daartoe is vrijdag (11 maart 2016) een overeenkomst ondertekend. fidelis HR telt 629 medewerkers en draaide in 2015 een omzet van 55 miljoen euro. Door de overname wordt SD Worx de tweede grootste payroll provider in Duitsland én verstevigt ze haar tweede positie op de Europese markt. 

fidelis HR werd in 2013 overgenomen door het beursgenoteerde Aurelius en was tot dan gekend als TDS HR Services & Solutions. Het bedrijf biedt een complete HR-dienstverlening aan en berekent maandelijks bijna een miljoen lonen voor zesduizend klanten in de publieke en private sector. Naast loonadministratie, ook in outsourcing, is het bedrijf onder meer gespecialiseerd in personeelsadministratie, benefit management en HR-software.

Continuïteit

De medewerkers van beide ondernemingen hebben heel veel ervaring en kennis en de dienstverlening blijft behouden. Zo kunnen de klanten blijven rekenen op hoogkwalitatieve diensten en is de continuïteit verzekerd.

“Deze overname past helemaal binnen onze strategie om internationaal te blijven groeien en op die manier onze positie op de markt te verstevigen. SD Worx Duitsland krijgt er enkele grote nationale en internationale bedrijven als klant bij en verhoogt haar aandeel in de publieke sector aanzienlijk: 45% van de omzet van fidelis HR komt uit diensten voor de overheid. De twee ondernemingen zijn dus sterk complementair. Daarenboven hebben ze een gelijkaardige bedrijfscultuur, een vergelijkbaar dienstenaanbod en een goede geografische spreiding in Duitsland”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van de SD Worx Groep.

“Duitsland is één van de grootste en meest belangrijke markten in Europa voor HR-dienstverlening en biedt nog heel wat groeipotentieel. De nieuwe entiteit is een ideale basis om dat potentieel in de toekomst samen uit te bouwen,” zegt Jörg John, CEO van fidelis HR. 

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.700 medewerkers bedienen meer dan 60.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand zowat 2,35 miljoen lonen internationaal en heeft eigen kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 31 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contacteer ons
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke , SD Worx
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke , SD Worx
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com