SD Worx neemt Ceridian UK en Ceridian Ierland over

Partnerschap met Ceridian zal groei in Europa versnellen

De Belgische HR-dienstenverlener SD Worx heeft Ceridian UK en Ceridian Ierland overgenomen via een volledige overname van alle aandelen. Ceridian biedt wereldwijd technologieën voor Human Capital Management aan, waaronder de bekroonde applicatie Dayforce HCM.

Doug Sawers en het huidige management team zullen Ceridian UK en Ceridian Ierland blijven leiden. De huidige Ceridian-teams in het service center op Mauritius die de diensten en business van Ceridian UK en Ceridian Ierland mee ondersteunen, verhuizen naar een nieuwe Mauritiaanse organisatie, opgericht door SD Worx.

SD Worx en Ceridian kondigen ook een strategisch partnerschap aan voor de levering van Human Capital Management cloudsoftware in Europa. De combinatie van Ceridians expertise in de ontwikkeling van cloudtechnologie en de capaciteiten van SD Worx rond lokale dienstverlening, zal de groei in Europa versnellen. Via een langetermijnovereenkomst zal het partnerschap zich toeleggen op de ontwikkeling en verdeling van wereldwijde Human Capital Management-oplossingen. Ceridian zal het Dayforce HCM-platform verder uitbreiden met eigen Britse loonadministratie en globale toepassingen voor managed payroll, werknemersadministratie, personeels- en talentenbeheer. SD Worx zal Dayforce HCM verdelen in internationale bedrijven met verschillende vestigingen in Europa.

Steven Van Hoorebeke, CEO van SD Worx Group:

Dit partnerschap en deze overname passen helemaal binnen onze strategie om onze internationale groei voort te zetten en onze marktpositie verder te verstevigen. Ceridian UK en Ceridian Ierland zijn sterke bedrijven die bekend staan voor hun uitstekende klantenservice en een stabiel klantenbestand. Dayforce is een hoogkwalitatief product met een zeer goede reputatie op de markt. Er is een grote behoefte aan betrouwbare, robuuste HR-software die eenvoudig in bestaande systemen geïntegreerd kan worden, zoals in de loonadministratie. Ceridian UK biedt een platform aan voor loonadministratie, human resources en het beheer van tijdsregistratie, wat de efficiënte van de klanten aanzienlijk verhoogt.  We geloven daarom heel sterk in dit bedrijf, zijn klanten, personeel, producten en diensten.

David Ossip, de voorzitter en CEO van Ceridian:

Dit partnerschap kadert uitstekend binnen onze cloudgroeistrategie. Via SD Worx verwerven we diepgaande domeinkennis en regionale expertise voor globale platformuitbreiding en dienstverlening, evenals extra distributiemogelijkheden in Europa en het Verenigd Koninkrijk. We zijn zeer opgetogen over de investerings- en groeiopportuniteiten die dit partnerschap ons biedt.

De transactie werd afgesloten op 15 juni 2016.

Over SD Worx

SD Worx biedt een volledige waaier aan hoogkwalitatieve diensten in de domeinen loonadministratie, HR en fiscale & wettelijke kwesties in EMEA, de Amerika's en Canada. De onderneming heeft ruim 2.700 mensen in dienst en bedient meer dan 60.000 klanten met loonberekeningen, opleidingen, HR-onderzoek, sociaal-juridische ondersteuning, fiscale en HR-gerelateerde consultancydiensten, gespecialiseerde software voor personeelsafdelingen en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent ca. 2,35 miljoen salarissen per maand en heeft kantoren in België (hoofdzetel), Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Zwitserland. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, waarvan de leden samen 31 miljoen loonberekeningen verzorgen. Bezoek voor meer informatie www.sdworx.com

Over Ceridian

Ceridian is een internationaal bedrijf in HCM-technologie dat actief is in meer dan 50 landen. Het aanbod omvat het bekroonde, op de cloud gebaseerde HCM met Dayforce, internationale oplossingenen  loonadministratie voor kleine bedrijven. Ceridian. Makes Work Life Better™

Bel 1 800 729 7655 of ga naar www.ceridian.comvoor meer informatie over de oplossingen van Ceridian.

 

Contacteer ons
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com