Oliver Wright nieuwe Director Multi Country Services bij SD Worx

Oliver Wright is benoemd tot nieuwe Director Multi Country Services bij HR-dienstenleverancier SD Worx. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de internationale tewerkstellingsdiensten en voor de Payroll Services Alliances. Oliver heeft een uitgebreide ervaring in internationale allianties en contractbeheer. Hij zal SD Worx helpen om zich verder te focussen op haar internationale groei als wereldwijde leverancier van HR-diensten. 

Oliver Wright startte in april 2015 bij SD Worx als International Alliances Manager, om nieuwe internationale partnerships te zoeken en te beheren. In zijn nieuwe functie zal hij zich verder focussen op internationale groei en de uitbreiding van het internationale potentieel van SD Worx.

Oliver Wright:

Ik ben erg opgetogen over mijn nieuwe rol als Director Multi Country Services. Door internationale ondernemingen één enkel aanspreekpunt aan te bieden, vereenvoudigen we de complexiteit van de loonadministratie. Onze klanten genieten van onze hoogkwalitatieve diensten, software en expertise inzake loonadministratie, meer bepaald in een omgeving die zich uitstrekt over Europa tot de VS en Canada. Ik sta te popelen om mijn business-ervaring in te zetten om de internationale strategie van SD Worx verder uit te rollen.

Internationale strategie

Steven Van Hoorebeke, CEO SD Worx:

Wij zijn erg blij met Oliver Wright als onze nieuwe Director Multi Country Services. Zijn curriculum in verschillende internationale ondernemingen is een stevige troef voor onze internationale strategie. Zijn ervaring met internationale stakeholders, management van globale teams en internationale contracten komt absoluut van pas om de internationale groeistrategie van SD Worx verder te ontwikkelen. In augustus 2015 hebben we Ceridian binnengehaald in de Payroll Services Alliance. De aanstelling van Oliver als Director Multi Country Services is voor ons een volgende belangrijke stap.

De Brit Oliver Wright (53) boekte zijn eerste werkervaring als Corporate Account Manager bij Borland Software, waar hij instond voor de belangrijke klanten in de olie- en gassector in het Verenigd Koninkrijk. Daarna ging hij bij Novell Networks in het Verenigd Koninkrijk aan de slag als Business Sector Manager. In 1998 verkaste hij naar België waar hij eerst Director werd bij Telexis Telecom en vervolgens een traject van tien jaar afwerkte bij Staples Advantage. Tijdens die periode bij Staples verwierf hij een massa ervaring in de domeinen van internationaal klantbeheer en beheer van internationale businessprojecten. Hij werkte daarbij met directe en indirecte verkoopkanalen.

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.000 medewerkers bedienen meer dan 54.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand meer dan 1,35 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in onder andere Amsterdam, Antwerpen (HQ), Berlijn, Breda, Brussel, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Louvain-La-Neuve, Luik, Luxemburg en Parijs. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 30 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Over de Payroll Services Alliance

De Payroll Services Alliance is opgericht door SD Worx, Aditro en hun partners, als de eerste pan-Europese payrolloplossing die een consistente dienstverlening biedt over de landsgrenzen heen. In 2015 sloot Ceridian zich aan bij de Payroll Services Alliance, waardoor de dienstverlening zich nu uitstrekt van Europa tot Canada en de VS.

Alle leden van het netwerk zijn binnen hun thuismarkt toonaangevende payrollspecialisten. Ze bedienen 120.000 klanten, goed voor meer dan 30 miljoen loonberekeningen per maand. Gezamenlijk realiseren de partners een omzet van 1.500 miljoen euro.

De partners van de Payroll Services Alliance zijn Aditro (Noord-Europa); Ceridian (VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk); Cintra (het Verenigd Koninkrijk en Ierland); Elanor (Centraal- en Oost-Europa); SD Worx (West-Europa); Seresco (Zuid-Europa) en Trianon (Zwitserland).

Meer info op www.payrollservicesalliance.com

Contacteer ons
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com