Meer dan een op drie kmo’s registreert werktijd al digitaal

Nood aan vereenvoudiging en flexibilisering duwt kmo-ondernemer richting digitale oplossingen

Antwerpen – ‘Time is money’, weet elke kmo. Meer dan een op drie (35%) van de kmo’s heeft een modern tijdregistratiesysteem waarmee de medewerkers op verschillende manieren ingeven hoe lang ze werken. Hiermee verzoenen ze de hoge verwachtingen van hun klanten met de toegenomen vraag van hun medewerkers naar meer flexibiliteit. In de top 10 van digitale vereenvoudigingen die kmo’s reeds toepassen, staat de digitale loonbrief bovenaan (66%). Op de wish list van kmo’s staat dan weer onder andere het invoeren van een digitale werkplanning. Dit blijkt uit een bevraging van SD Worx bij 685 kmo’s (bedrijven met minder dan 100 werknemers).

Digitale oplossing voor tijdregistratie: ‘time is money’ voor kmo’s

Meer dan een op drie (35%) van de kmo’s heeft al een modern tijdregistratiesysteem waarmee de medewerkers op verschillende manieren ingeven hoe lang ze werken.

“Digitale oplossingen vormen een betrouwbare basis voor de loonverwerking. Uit ons onderzoek blijkt dat de verlaging van manuele administratieve taken de beste drijfveer is voor onze kmo’s om te starten met digitale vereenvoudiging en automatisatie: 65% vindt dit een goede reden om op de digitale trein te stappen (zie persbericht 25 maart 2019). Er is immers ook nood aan flexibilisering”, verduidelijkt Annelies Rottiers, verantwoordelijke kmo consultancy bij SD Worx. Voor dit soort van digitale hr-oplossingen werkt SD Worx samen met zijn gespecialiseerde partner Protime.

Verzoen hoge klantenverwachtingen met de vraag naar meer flexibele werktijd

Steeds meer klanten verwachten een permanente beschikbaarheid tijdens de kantooruren. Anderzijds voelen werkgevers de druk naar meer flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé. Deze digitale aanpak verzoent beide verwachtingen en biedt ook voordelen voor organisaties met een variërende workload waarbij het op sommige momenten heel druk is en op andere tijdstippen dan weer rustiger.

Een gedeelde teamkalender biedt een up-to-date overzicht voor alle betrokkenen. Hiervan getuigt ook Forbo, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in onder meer innovatieve vloerbedekkingen, met 23 medewerkers in België: “Onze medewerkers waren vragende partij voor glijdende werkuren op de werkvloer. De tijdregistratieoplossing van Protime laat hen toe hun aan- en afwezigheden zelf in te voeren en te beheren. Ook een rechtstreekse koppeling met SD Worx als sociaal secretariaat is voorzien”, getuigt Michael Boelaert, als business controller verantwoordelijk voor alles wat met finance, HR en IT te maken heeft. “Vroeger werd voor elke aanvraag een e-mail verstuurd, maar vandaag gebeurt alles via het systeem. Dat leidt ook tot veel minder administratie en betekent dus tijdswinst voor iedereen. Onze mensen kunnen hun werkuren nu optimaal afstemmen op de files of de opvang van hun kinderen. We zijn heel tevreden.”

In de top 10 van digitale vereenvoudigingen voor de kmo of personeelsdienst

Peter s'Jongers, CEO van Protime: “Ook de kleinere ondernemers zien steeds meer het nut van een Employee Self Service-module zodat medewerkers hun afwezigheden zelf kunnen ingeven en beheren. De personeelsverantwoordelijke of ondernemer ziet zo in een oogopslag wanneer er een capaciteitstekort dreigt en kan zo snel  ingrijpen.”  

Een op zeven kmo’s heeft interesse in digitale werkplanning

Eventuele capaciteitstekorten wil elke werkgever zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Ongeveer een kwart van de kmo’s heeft een gespecialiseerde oplossing voor enerzijds werkplanning (26%), maar ook voor overuren (25%), zo blijkt uit het onderzoek van SD Worx. SD Worx en Protime zijn het eens: “Ondernemers die de flexibiliseringsnood goed inschatten, kunnen personeel beter inzetten en meer winst maken. Horeca en begrafenisondernemers zijn voorbeelden die extreme flexibiliteit vereisen. Digitale werkplanning en tijdsregistratie voeden de payroll en zorgen voor efficiëntie en gemoedsrust.”  

 

Contacteer ons
Eva De Schryver Verantwoordelijke persreleaties SD Worx
Eva De Schryver Verantwoordelijke persreleaties SD Worx
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com