Henri Vanroelen wordt CIO bij SD Worx

Antwerpen – Vanaf 1 maart start Henri Vanroelen als CIO bij HR-dienstenleverancier SD Worx. Hij volgt Tom Wouters op die bij SD Worx de divisie Large Enterprises gaat leiden. Henri Vanroelen zal deel uitmaken van het directiecomité en rechtstreeks rapporteren aan CEO Steven Van Hoorebeke. Zijn ruime ervaring in de internationale bedrijfscontext komt erg goed van pas.

In zijn functie zal Henri Vanroelen de IT-strategie verder ontwikkelen zodat die de internationale bedrijfsdoelstellingen van SD Worx mee ondersteunt. Naast de verantwoordelijkheid over de IT binnen het bedrijf, wil Henri Vanroelen ook een rol spelen daarbuiten. SD Worx heeft ook heel wat eigen ontwikkelde software waarmee klanten hun personeelszaken en bijbehorende processen organiseren en beheren.

Henri Vanroelen: “Ik wil mee aan tafel zitten bij de klant, zodat ik weet wat er leeft op het terrein en daarop kan inspelen. Wat hebben onze klanten nodig om nog efficiënter te werken? Die vraag wil ik stellen, zowel aan de beslissingsnemer als aan de persoon die dagelijks met onze producten en diensten werkt. Het is mijn taak om klanten en medewerkers operationeel en tactisch te ondersteunen. Bij SD Worx maakt IT wezenlijk deel uit van de producten en dienstverlening. IT is cruciaal om je als bedrijf te differentiëren en een voorsprong te nemen. Het is een bijzonder boeiende uitdaging om IT als strategisch instrument volop in te zetten om de internationale groeiambities waar te maken. De markt is volop in beweging en er wordt geconsolideerd. Ik heb dergelijke bewegingen al bij vorige werkgevers meegemaakt en vind dit zeer interessant.”

SD Worx heeft een grote IT-afdeling: er zijn in België zowat 450 gespecialiseerde informatici aan de slag. Dat is meer dan een kwart van de Belgische medewerkers. Ongeveer 280 werknemers onderhouden de interne systemen en infrastructuur en ontwikkelen applicaties voor klanten. Zowat 170 medewerkers zijn als consultant rechtstreeks betrokken bij de software die bij de klant draait. Zij staan in voor zowel installatie, configuratie, onderhoud, beheer als ondersteuning.

25 jaar internationale ervaring in IT

De HR-sector is voor Henri Vanroelen dan wel nieuw, hij brengt 25 jaar ervaring in IT mee, ook in internationale context. “Bij IT komen dezelfde vragen terug, onafhankelijk van de sector waarin het bedrijf actief is, of het nu gaat om e-mail, cloud, besturingssystemen upgraden, pc’s installeren of migratieprojecten. In mijn loopbaan was ik betrokken bij verschillende afzonderlijke aspecten van IT. In mijn nieuwe functie komt alles samen. Als CIO heb je niet alleen een technische functie, je moet mee zijn met wat het bedrijf doet, zijn drijfveren begrijpen en kunnen meepraten over de business in het algemeen. Daar komt mijn MBA-opleiding van pas. In alle bedrijven waarvoor ik werkte, met uitzondering van het Onafhankelijk Ziekenfonds, had ik internationale functies. Ook die ervaring wil ik volop inzetten bij SD Worx.”

Henri Vanroelen behaalde een master in Elektrotechniek aan de Vrije Universiteit in Brussel en een MBA aan de Regis Universiteit in Colorado (USA). Hij startte zijn loopbaan bij Exxon, waar hij verschillende IT-functies uitoefende in België en de USA. Nadien ging hij aan de slag bij Estée Lauder. Daar was hij tussen 1998 en 2000 Executive Director Global Supply Chain Systems. In 2000 werd hij er Vice President IT. Tussen 2004 en 2006 werkte hij er als Vice President Global Supply Chain Planning and Execution Systems. In 2006 startte hij als Vice President Program Manager Distribution Projects. Tussen 2009 en 2011 was Henri Vanroelen CIO bij de Groep Onafhankelijk Ziekenfonds. In 2011 startte hij als Vice President IT – EMEA bij Ingersoll-Rand.

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.000 medewerkers bedienen meer dan 54.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand meer dan 1,35 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in onder andere Amsterdam, Antwerpen (HQ), Berlijn, Breda, Brussel, Charleroi, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Louvain-La-Neuve, Luik, Luxemburg en Parijs. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 30 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contacteer ons
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com