Frederik Somers leidt data-team bij SD Worx

Antwerpen, Frederik Somers is bij HR-dienstverlener SD Worx gestart en zal er de data-afdeling leiden. SD Worx wil haar enorme hoeveelheid informatiegegevens verder valoriseren en zet volop in op HR Analytics. Klanten kunnen hiermee hun HR-strategie bepalen en op een onderbouwde manier beslissingen nemen rond personeelsbeheer. 

Frederik Somers zal de huidige producten, diensten en competenties evalueren in functie van de strategie. Daarnaast zal hij de opportuniteiten in de markt bekijken om de bestaande data verder te commercialiseren.

Op termijn zal Frederik Somers nieuwe mogelijkheden ontwikkelen, eventueel samen met partners, en bekijken hoe de bestaande data verder verrijkt kunnen worden.

Vele opportuniteiten

Heel veel organisaties hebben het thema data op de agenda staan. Helaas wordt de beschikbare informatie zelden optimaal gebruikt. Het is ook niet eenvoudig om te bepalen welke indicatoren bruikbaar zijn, hoe die te interpreteren en hoe te anticiperen. Precies die kennis en expertise wil Frederik Somers inzetten om bedrijven maximaal te helpen.

“Met data kunnen we onze bestaande producten en diensten verder optimaliseren en verrijken, maar ook nieuwe producten en diensten in de markt zetten. Data zijn cruciaal om klanten gefundeerd advies te bieden. Een voorbeeld: als we voor een klant een tevredenheidsonderzoek bij hun medewerkers uitvoeren, interpreteren wij niet alleen de resultaten maar zullen we deze ook benchmarken. We identificeren de oorsprong van die resultaten, becijferen de impact en adviseren onze klant om concrete acties te ondernemen. Dankzij onze vele klanten hebben we erg interessant vergaard materiaal voor diepgaande analyses, ook voor onze diensten tax, legal en reward. Hiermee blijft onze dienstverlening op het hoogste niveau. Met een rijke databank en de juiste experten in huis hebben we een unieke positie,” verklaart Frederik Somers.

Optimaliseren dankzij HR Analytics

“Frederik Somers heeft als externe consultant heel wat transformatietrajecten uitgevoerd bij klanten. Dat is een uitstekende basis om SD Worx mee te begeleiden en te ondersteunen in onze ambitie om HR Analytics succesvol op de kaart te zetten”, zegt Sige Mariën, Director Consulting bij SD Worx.

HR Analytics helpt organisaties om de juiste strategische keuzes te maken. Door te anticiperen, optimaliseren bedrijven hun kosten.

Frederik Somers: “Denk bijvoorbeeld aan een hoog verloop. Een bedrijf dat hiermee kampt, heeft niet alleen heel wat financiële kosten, het ziet daarbovenop ook kennis vertrekken. Zeker in de Belgische context, met zijn kenniseconomie, is zoiets nefast. HR Analytics biedt hier een zeer concrete meerwaarde. Via onze expertise en data die we in huis hebben, helpen we onze klanten om geïnformeerd beslissingen te nemen. Zo kunnen ze proactief inspelen op veranderingen waarmee ze geconfronteerd worden.”

Frederik Somers (31) studeerde politieke wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen en behaalde een master Overheidsmanagement & Beleid aan de KU Leuven. Hij startte in april 2009 bij de Vlaamse Overheid waar hij zich toelegde op kwaliteitsmanagement. Een jaar later kwam hij aan boord bij Accenture als management consultant. Hij begeleidde er bedrijven uit verschillende sectoren bij proces- en businesstransformatie, eerst vanuit België, en daarna drie jaar vanuit Londen. Frederik rapporteert aan Sige Mariën, Director Consulting bij SD Worx. 

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.000 medewerkers bedienen meer dan 54.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand meer dan 1,35 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in onder andere Amsterdam, Antwerpen (HQ), Berlijn, Breda, Brussel, Charleroi, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Louvain-La-Neuve, Luik, Luxemburg en Parijs. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 30 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contacteer ons
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com