Fransman Jean-Luc Barbier in directiecomité SD Worx

Antwerpen, De Fransman Jean-Luc Barbier leidt de nieuwe divisie Local Services & Solutions bij HR-dienstverlener SD Worx. Hiermee treedt hij toe tot het directiecomité, als eerste niet-Belg. Met de nieuwe divisie wil SD Worx de samenwerking tussen haar verschillende vestigingen buiten België verder ontwikkelen en nog verstevigen. SD Worx onderstreept zo haar internationale groeiambities. Jean-Luc Barbier blijft daarnaast country manager van SD Worx Frankrijk, een functie die hij sinds 1 april 2015 uitoefent. 

Naast vijfentwintig kantoren in België, heeft SD Worx vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Vanuit zijn nieuwe rol zal Jean-Luc Barbier die verschillende vestigingen ondersteunen in hun lokale ontwikkeling zodat SD Worx internationaal blijft groeien.

Jean-Luc Barbier doet dit in nauw overleg met Thierry Vanbever, die de nieuwe divisie Global Services & Solutions gaat leiden. Beiden rapporteren aan Steven Van Hoorebeke, CEO van de SD Worx Groep.

Lokaal en internationaal groeien

Jean-Luc Barbier: “Om onze groei te versnellen, moeten we ons internationaal oriënteren. Dat betekent dat we ons aanbod, de implementaties en de ondersteuning in alle landen op elkaar moeten afstemmen. Het is de bedoeling om maximale synergie te creëren tussen de verschillende vestigingen. Natuurlijk heeft elk land zijn lokale eigenheden en daar willen we niet aan raken. Een lokale aanpak en fysieke nabijheid bij onze klanten blijft van belang. Maar door onderling nauwer samen te werken en best practices uit te wisselen, ondersteunen we mee het internationale verhaal. Ik kijk dus uit naar zowel lokale als internationale groei.”

Jean-Luc Barbier (55) startte in december 2014 bij SD Worx Frankrijk als International Sales Executive. In april 2015 werd hij General Manager van SD Worx Frankrijk, een functie die hij vandaag blijft uitvoeren. Voor hij bij SD Worx begon, werkte Jean-Luc Barbier meer dan dertig jaar bij ADP. Hij had er verschillende functies in Franse en internationale context. Die ervaring komt zeer goed van pas in zijn nieuwe functie bij SD Worx en om de internationale ambities van het bedrijf te realiseren.

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.000 medewerkers bedienen meer dan 54.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand meer dan 1,35 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in onder andere Amsterdam, Antwerpen (HQ), Berlijn, Breda, Brussel, Charleroi, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Louvain-La-Neuve, Luik, Luxemburg en Parijs. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 30 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contacteer ons
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Over SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Het stelt hierbij de klant centraal, kiest volop voor digitalisering en zet in op internationale groei. Vandaag vertrouwen meer dan 65.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

De 4.150 medewerkers van SD Worx zijn actief in tien landen: België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx berekent de lonen van zo’n 4,4 miljoen werknemers en boekte in 2017 een omzet van €443 miljoen. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance, een wereldwijd strategisch netwerk van toonaangevende payrollbedrijven die samen instaan voor 32 miljoen loonberekeningen.

 

Meer info op: www.sdworx.com